Jessica Schiefauer om Pojkarna på Pride

Snart recenserar Barnboksprat Jessica Schiefauers nya bok Pojkarna (recensiondatum 18 augusti). Vi kommer även att tävla ut ett exemplar av boken, så håll utkik! I väntan på detta tipsar vi gärna om att man kan träffa Jessica Schiefauer på Pride. Saxat ur Bonnier Carlsens nyhetsbrev:

Jessica Schiefauer pratar om sin bok med anledning av Pride-veckan, i Hallongrottans boktält i Kungsträdgården, Stockholm, fredagen den 5 augusti kl 15.00

Tänk att vara född och uppfostrad till flicka, att ha en tonårsflickas alla erfarenheter, och plötsligt kunna gå omkring i världen i en pojkes kropp! Hur ser man på världen? Hur ser världen på en? Och framför allt: vem blir man efter att ha fått möjlighet att uppleva något sådant?”

Så tänkte Jessica Schiefauer när hon skrev Pojkarna.
I boken möter vi Kim, Bella och Momo, tre fjortonåriga tjejer som dagtid får stå ut med killarnas kränkningar. Men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Jessica Schiefauer är född 1978 och debuterade 2009 med den kritikerrosade Om du var jag.
”För mig har arbetet med Pojkarna varit en fantastisk och lärorik resa. Det har fått mig att fundera över människors föreställningar kring könsroller och normalitet. Hur mycket av vår identitet sitter egentligen i kroppen.”

Pojkarna är en tonårsskildring som ingen annan. En stark och tankeväckande roman om tre flickor som en sommar är med om något fantastiskt och livsavgörande.

Passar på att tipsa om boktrailern också!

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *