Vad sa du?

Den danske författaren Morten Dürr som skrev boken ”Bomben i matlådan” har skrivit ytterligare en bok som jag läst. Även den här boken hör till kategorin lättlästa barn-/ungdomsböcker och riktar sig till barn från 9 år. Men trots att texten är lättläst med lagom långa meningar och utan allt för krångliga ord är det här en berättelse som är tung. Och viktig!

Det har börjat en ny flicka i klassen, Anna. En dag är hon med när de andra barnen leker den klassiska viskleken, och då vågar hon äntligen berätta för någon att hennes pappa slår henne.

Jag gillar verkligen den här boken! Den är fin, viktig, tankeväckande och säkert jättebra när man ska diskutera med barn om våld. På nästan varje uppslag finns en träffsäker illustration som gör situationerna ännu tydligare, och även som vuxen är det lätt att leva sig in i barnens perspektiv.

Vad sa du?
Författare: Morten Dürr
Illustrationer: Peter Bay Alexandersen
Översättning: Hans Peterson
Förlag: Hegas
Antal sidor: 39
ISBN: 9789185877201
Köp: Jämför priser

Författare: Sara Narveby

Jag heter Sara Narveby och ser fram emot att prata om barnböcker här med er! Hemma läser jag framförallt med Hugo, född 11 juli 2007. Lillebror Edvin kom till världen nästan exakt 2 år senare, 26 juni 2009, och tycker mest om att stoppa litteraturen i munnen än så länge. Ibland vill han också hjälpa till att bläddra, men att vara stilla och lyssna eller titta på bilderna har han vanligtvis inte ro med.

En kommentar till “Vad sa du?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *