Bomben i matlådan


Jakob har en kompis som heter Max. De stora, dumma killarna kallar honom för Gummit. Men en dag har Jakob fått tag på smällare som han och Max tänker smälla på grusplanen bakom skolan. Då kommer de stora killarna och en av dem har en riktig bomb. Max och Jakob blir så klart jätterädda. Den som är värst säger att Max måste tända på bomben!

Det här är en spännande berättelse om vänner, mobbing och annorlunda föräldrar. Boken är tänkt för barn i 8-10 årsåldern, och texten är skriven i korta meningar för att vara lättläst. Jag tycker att det också gör att dramatiken känns ännu mer påtaglig.

Förlaget som ger ut boken har också utbildningsmaterial kring boken som man kan hämta direkt från deras hemsida om man vill använda boken i undervisning.

Ytterligare ett smakprov från boken finns här.

Bomben i matlådan
Författare: Morten Dürr
Illustrationer: Mads Berg
Översättning: Catharina Andersson
Förlag: Nypon förlag
Antal sidor: 31
ISBN: 9789186447151
Köp: Jämför priser

Författare: Sara Narveby

Jag heter Sara Narveby och ser fram emot att prata om barnböcker här med er! Hemma läser jag framförallt med Hugo, född 11 juli 2007. Lillebror Edvin kom till världen nästan exakt 2 år senare, 26 juni 2009, och tycker mest om att stoppa litteraturen i munnen än så länge. Ibland vill han också hjälpa till att bläddra, men att vara stilla och lyssna eller titta på bilderna har han vanligtvis inte ro med.

2 reaktioner till “Bomben i matlådan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *