Vad säger fågeln?

Vad sägs om en bok där du kan härma fåglar och inte bara säga pip pip eller kvitt kvitt? Själv tycker jag det är jätteroligt att läsa den här boken, av Joar Tiberg, och härma fåglarnas olika läten. Det är alla möjliga sorters fåglar som samsas om att sjunga i den här fina boken med underbara bilder av Anna Bengtsson.
Som den fågelälskare jag är är detta en fröjd för ögat. Bilderna är som tavlor, vackra fåglar i sina olika omgivningar.

tsiii sirr tsiii sirrr tsii sirr, svirrar Blåmesen

viu viu, viu viu, viu viuuu, flöjtar Nötväckan

Det är inte mycket text, utan bara fåglarnas läten och vilken fågel som låter. Det räcker gott och väl. Det blir som små dikter, dessa upprepande ord. ”Orden”, eller ljuden, är också utformade på olika sätt, med olika slags typsnitt, vilket ökar känslan ytterligare ett steg.

En jättemysig och vacker bok, både till utseende och läte.

Vad säger fågeln?
Text: Joar Tiberg
Bild: Anna Bengtsson
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 26
ISBN: 9789150112450
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

2 reaktioner till “Vad säger fågeln?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *