Lappricka Pappricka

Lappricka PapprickaLennart Hellsing har gett ut nästan overkligt många böcker sedan sin debut 1945. Mest känd är han kanske för sina rim och ramsor.

I samlingen Lappricka Pappricka hittar jag många Hellsing-verser jag känner igen, men också många jag inte kan minnas att jag någonsin hört. Det är en bra blandning, en trevlig bunt ramsor och fina bilder av olika illustratörer.

Jag skulle vilja kunna alla de här verserna utantill! Någon liten har jag lyckats lära mig sedan Ava fick den här boken, men det finns ju så många fler… Kanske ska jag plugga in den här som nästa projekt, för visst är den cool:

Moster Ester älskar fester
hon har nästan alltid gäster:
Fyra präster från Manchester
en orkester på semester.
Pater Noster ifrån Koster
med ett plåster från ett kloster.
Sjukgymnaster, faster Aster
syster Yster, Mister Krister
Buster Bister och cyklister.
Herr Sylvester som till häst är
rider in med Mäster Bläster
folk från öster och från väster
kommer hem till moster Ester!

Lappricka Pappricka
Ett uppslag med välkända texter och bilder, ur Lappricka Pappricka

Ava (1 år) somnade väldigt gott när jag satt vid hennes säng och läste högt ur den här boken, men det tar lite för lång tid på varje sida för att hon ska tycka att den är riktigt rolig när vi läser ”vanligt”, dvs tittar i boken båda två medan jag läser. Jag tror att hon gillar de verser jag lyckats memorera, när jag levererar dem vid ett blöjbyte eller annat lämpligt tillfälle. Lite Hellsing hör verkligen till i en klassisk svensk uppväxt. Jag tycker om den här boken och vill ha mer Hellsing!


Lappricka Pappricka
Författare: Lennart Hellsing
Illustratörer: Eva Eriksson, Fibben Hald, Tord Nygren, Charlotte Ramel, Poul Ströyer & Stina Wirsén
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 46
ISBN: 9789129646252

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *