Mamma – boken om ditt liv

Mamma - boken om ditt livOm du har en mamma eller är en mamma kan det här vara en bok för dig! Ge den till din mamma och få tillbaka den sprängfylld med snaskiga detaljer om hennes liv, eller fyll i själv och ge till dina barn.

Det här är en bok att jobba med ett bra tag, för det är inte precis en ”Mina vänner”. I stället är det 100 sidor fullmatade med ingående och ofta väldigt personliga frågor om allt möjligt mellan himmel och jord.

Boken är indelad i följande avsnitt:

Din barndom och uppväxt
Exempel på frågor: En kort beskrivning av din mamma. En kort beskrivning av din pappa. Har du svårt att förlåta dina föräldrar för något?

Familjen, kärleken och vänskapen
Exempel på frågor: Vad är ditt recept för att få vänskap att hålla? Berätta om första gången du och pappa träffades. Hur lyckades du och pappa få vardagen att fungera när jag var barn?

Vår släkt
Exempel på frågor: Berätta om din barndoms släktkalas. Vad vet du om dina föräldrars barndom? Vilken av dina föräldrar har du känt dig närmast?

Favoriter
Exempel på frågor: Din bästa semester. Vilket är ditt livs bästa beslut? Din bäst bevarade hemlighet?

Ditt liv nu och i framtiden
Exempel på frågor: Drömmar du haft om ditt liv som slagit in. Vilken är ditt livs största besvikelse? Vad känns skönt med att bli äldre?

Mellan dig och mig
Exempel på frågor: Vad förändrades i dig efter att du blivit mamma? Hur förändrades du som mamma med åren? Vad har varit svårast med att vara mamma?

Mamma - boken om ditt liv
Ett uppslag ur Mamma – boken om ditt liv

Som ni ser är det ingen lätt match att fylla i boken! Man bör nog också stå varandra väldigt nära för att våga/vilja dela all information boken frågar efter. Jag hade kanske föredragit en lite enklare, ytligare bok, men jag gillar verkligen idén att bevara släktingars minnen. Nu undrar jag bara… var hittar jag Pappa – boken om ditt liv?


Mamma – boken om ditt liv
Redaktör: Kajsa Willén
Grafisk form: Eva Lindeberg:
Förlag: Känguru
Antal sidor: 100
ISBN: 9789185476954
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Mamma – boken om ditt liv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *