Biblioteket, Mårten Melin och Kalle

Det är nästan farligt att gå till biblioteket, för jag kommer alltid hem med en massa fler böcker än jag tänkt mig:

Biblioteksbesök

Visst skulle man kunna tro att jag snöat in lite på Mårten Melin? Jag lånade inte mindre än tre av hans böcker idag: Svarta kängor med gul söm, Jävla Lucia och Amor anfaller. Och så lånade jag Hedvig! av Frida Nilsson, bara för att Mårten Melin tipsat om Hedvig-böckerna på sin blogg. Dessutom har jag Susanne och den lilla grisen på ingång. Jag kanske inte ska nämna att jag dessutom köpte en Bamse-tidning härom dagen, för då börjar det nästan bli lite creepy…

Hur som helst: jag gillade verkligen Mårten Melins Jag ser dig och är väldigt nyfiken på mer. Han plockar oerhört många poäng hos mig genom att lite lagom diskret pilla in vegetarianer, homosexuella och folk som faktiskt bryr sig om huruvida skor är gjorda av döda djur eller inte i sina böcker. Och så skriver han bra, förstås.

Dessutom hittade jag God morgon, Kalle! av en slump. Jag blev förstås jätteglad, eftersom Kalle-böckerna inte går att få tag i och de vi läst hittills har varit underbara. Kalle får en lillasyster blev Avas första favoritbok och vi tyckte även om God natt, Kalle!.

Sist men inte minst plockade jag på mig lite böcker som mina medbloggare här på Barnboksprat gjort mig nyfikna på. Tutu och tant Kotla hann jag läsa på plats (så fin den var!), men Sixtens och Blixtens skruvade sovbok, Astons stenar och Lilla E ger sig ut på resa fick följa med hem.

Hur ska jag hinna läsa alla de här, utöver dem som redan ligger på min läslista?

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

1 reaktion till “Biblioteket, Mårten Melin och Kalle”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *