Astons stenar

astonsstenar-framsida

Tänk om stenar har känslor? Tänk om stenarna fryser, känner sig ensamma och behöver lite kärlek? Det tror i alla fall Aston i Astons stenar, skriven och illustrerad av Lotta Geffenblad.

Aston är en hund som en dag börjar samla på stenar i alla möjliga olika former. Stora, små, kantiga, runda… alla stenar tar Aston hand om. De får varsin ask att sova i och en varm filt.
Till slut börjar Astons föräldrar oroa sig lite, stenarna börjar nämligen ta enormt mycket plats hemma hos dem. Så de ger Aston ett förslag…
Det slutar dock inte riktigt som föräldrarna hade hoppats på…

Den här boken var lite speciell, känner jag…jag tror det beror mycket på illustrationerna. De är lite murriga, suddiga, raspiga och…lite hårda fast ändå väldigt mjuka…kanske man kan säga. Lite annorlunda. Men jag gillar det! Jag tycker att boken växer ju mer jag tittar i den.

Astons stenar vann Bonnier Carlsens bilderbokstävling 2004.

astonsstenar-inuti

Som bonus, i alla fall till den boken jag har, som är tryckt 2008, fick man en dvd med filmen Astons stenar!

Astons stenar
Författare och illustratör: Lotta Geffenblad
Förlag: En bok för alla
Antal sidor: 28
ISBN: 978-91-7221-489-7
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

En kommentar till “Astons stenar”

  1. Vad söt den verkar! Har hört namnet en massa gånger, men aldrig kollat upp den närmare. Kul att få ett litet smakprov. Nu är jag visst sugen på ännu en bok…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *