Galopp!

Galopp!Jag såg en jättehäftig bok idag när jag var på stan: Galopp! använder scanimation-teknik för att skapa rörliga bilder på sidorna. Det är en pekbok som ställer frågor som ”kan du galoppera som en häst?”, men den skiljer sig alltså från vanliga pekböcker genom att man faktiskt får se hästen galoppera. En springande hund, en hoppande katt och en svävande örn är andra exempel på några fina animationer man kan häpna över i denna bok. Ja, ni kan ju titta själva, förresten! På Youtube finns nämligen ett filmklipp där hela boken bläddras igenom – se längre ner i inlägget.

Detta verkar vara den enda scanimationbok som är utgiven i Sverige, men det finns fler böcker av Rufus Butler Seder på hans amerikanska förlag Workman Publishing.

Snyggt! Jag blir sugen på att skaffa den till Ava.


Galopp!
Författare: Rufus Butler Seder
Förlag: Tukan Förlag
Antal sidor: 22
ISBN: 9789186127657
Köp: jämför priser

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *