Mulle Mecks minsta bok: Vem?

Mulle Mecks minsta bok: Vem?För den som liksom jag vill läsa den gamla underbara klassikern Historien om någon med sitt barn, men vill vänta lite med böcker som har tunna pappersblad, kan detta vara en bra uppvärmning. Konceptet är ungefär detsamma: vi får se en rad spår efter någon och till slut avslöjas vem det är som lämnat dem.

Boken är liten och gjord i stadig kartong, vilket gör att den passar utmärkt även för läsare som tror att ordet bokslukare ska tolkas bokstavligt. Vi får inte Historien om någons fina (bokstavliga!) röda tråd, men däremot ser vi tassavtryck vid varje scen. Hmm, vem kan det vara?

Mulle Mecks minsta bok är ett samlingsnamn för de enklaste böckerna om Mulle Meck, men det finns också böcker för större barn om samma figur.

Vem? (Mulle Mecks minsta bok)
Vem har vält blomkrukorna i fönstret?

Kanske är det läge för en bekännelse här: jag har inte en aning om vem Mulle Meck är. Jag har hört namnet, men det är allt. Efter att ha läst den här boken vet jag ungefär lika lite som innan, eftersom allt som framgår är att han har en hu… oj, jag kanske inte ska avslöja för mycket nu. :) Av någon anledning blev jag förvånad att se att författarna är svenska, vilket kan tyckas märkligt när jag trodde mig helt sakna uppfattning om Mulle Meck… men jag måste på något plan ha grupperat honom tillsammans med bobbarna (Svampbob och Byggare Bob) & c:o. En snabb googling parallellt med skrivandet av detta inlägg gör mig genast rejält nyfiken på fler Meck-böcker. Det finns ett helt gäng och det verkar som att barn kan lära sig en hel del om bilar och båtar och rymden och allt möjligt tekniskt.

På nätet hittar man Mulle på mullemeck.se och i Hudiksvall finns Mulle Mecks roliga värld, där man kan meka med ”riktiga mojänger och molijoxer”.

Jag har lånat den här boken på biblioteket och nu efter min googling är jag väldigt sugen på att kolla om de har fler böcker om Mulle Meck!


Mulle Mecks minsta bok: Vem?
Författare: George Johansson
Illustratör: Jens Ahlbom
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 14
ISBN: 9789127089174
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *