LEKA pekbok från IKEA

Jag kan inte ens gå på IKEA utan att köpa barnböcker. :) Tur är väl det, för Ava hittar mycket roligt att pilla på i pekboken LEKA.

LEKA pekbok
Pekboken LEKA

Det här är en tygbok full av olika material och aktiviteter. Det börjar redan på framsidan genom att man kan plocka fram solen från bakom regnbågen och sen fortsätter det med ludna fåglar, nyckelpigor bakom blad, ett spegelblad, en spindel i ett nät, en pipande groda som kan hoppa i och ur vattnet med mera. Fint och fantasifullt!

LEKA pekbok
Grodan verkar vara Avas favorit

Jag tycker att boken är riktigt trevlig och Ava är stormförtjust. Men jag är lite tveksam till allt det ludna, för det lossnar lätt ludd. Är det verkligen riktigt barnvänligt? Dessutom kan man ju undra om trådarna som vissa djur är fästa i verkligen tål så mycket, men det återstår väl att se.

Ava och grodan
Ava pillar på grodan


LEKA pekbok
Formgivare: Lena Håkanson
Antal sidor: 6
Köp: IKEA

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *