Vad gör tigrar?

Den här djurfaktaboken fick Ava i påskägget tillsammans med Lilla ankan, badankor, majskrokar och mangopuré. Jag kunde inte motstå den när jag såg den på Ica Maxi för 15 kr!

Vad gör tigrar?

Boken innehåller korta fakta om tigrar och är illustrerad med enkla bilder smyckade med glänsande partier i guld, silver och brons.

Vad gör tigrar?

Ibland är det lite otäckt, som på uppslaget där man får veta att tigrar ”smyger sig på andra djur, jagar och äter upp dem!” Så ska det vara, förstås, i en faktabok om tigrar. Men boken slutar kanske lite väl otäckt. På sista uppslaget står det ”Tigrar morrar och RYTER!” och så är det en bild på en arg tiger med mängder av vassa tänder i gapet. Jag tycker att man kunde ha valt ett trevligare slut, men gillar verkligen idén med enkla djurfaktaböcker för småbarn.

Det finns en Vad gör kor? också.


Vad gör tigrar?
Förlag: Rebus
Antal sidor: 10
ISBN: 917339422X

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *